Advertentie

De kunst van mindful communiceren

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Mindfulness voor een betere communicatie
Communicatie en verbinding zijn van levensbelang, en dankzij ons complexe brein zijn we hier doorgaans goed in. Toch verloopt communicatie lang niet altijd adequaat. Ons brein is eigenlijk (nog) niet geschikt voor de constante stroom aan informatie waaraan het wordt blootgesteld. Instinctief reageren is soms de beste optie, zoals wegspringen als er een auto aankomt. Mindfulness helpt ons dan niet. Maar in andere situaties, zoals een vergadering, kunnen dezelfde instinctieve stressreacties het rationele brein overheersen en ervoor zorgen dat we angstig of boos reageren. Dan komt mindfulness goed van pas.

Communicatiemethoden voor mindful communiceren
In De kunst van mindful communiceren presenteren Frits Koster en Jetty Heynekamp, tezamen met een keur aan experts, zes communicatiemethoden waarin mindfulness impliciet of expliciet een rol speelt. Onder andere Geweldloze Communicatie, Deep Listening en Interpersoonlijke Mindfulness komen aan de orde. Deze communicatiemethoden kunnen goed geïmplementeerd worden in organisaties zoals de (geestelijke) gezondheidszorg of het onderwijs en zijn geschikt voor iedereen die met mensen werkt, of die geïnteresseerd is in mindful communiceren.

Bijdragende auteurs: Sietske de Haan, Erik van den Brink, Esther Hasselman, Edel Maex, Chantal Bergers, Rosamund Oliver, Heleen Wadman, Olaf Galisch en Kwok Wong.
+


Genre
Gezondheid & Psychologie
Psychologie algemeen
Uitgeverij
Boom
Eerste editie
10 november 2020
Laatste editie
10 november 2020
ISBN
9789024430680


Boekinformatie wijzigen

Advertentie


Reacties op: De kunst van mindful communiceren

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.