Advertentie
De laatste boswachter

De laatste boswachter

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Junior   Topics 0
De negenjarige Marijn verdwaalt in het bos en zoekt wanhopig een uitweg. Ze komt echter terecht op een verborgen plek waar een oude boswachter in een hutje zorg draagt voor het bos, de bomen, struiken en dieren beschermt. Zijn tijd is echter om en hij meent dat Marijn best zijn taak kan overnemen, omdat ze veel belangstelling toont voor het bos en zijn bewoners.
Vol goede moed begint het meisje aan die zware taak en met een toverviool maakt ze prachtige muziek. Alles lijkt peis en vree in het bos, maar dat zal niet zo blijven, want enkele lugubere figuurtjes ontwaken in hun ondergrondse hol. Het zijn trollen, kleine wezentjes die niets liever doen dan plagen en vernielen.
Marijn moet het tegen die schelmen opnemen, maar die worden gesteund door de roofdieren. Als ze op het punt staat om toch te overwinnen, komt een andere bedreiging. Een bouwbedrijf wil een groot deel van het bos kappen en er een woonwijk neerzetten.
Nu is het ogenblik gekomen voor alle bosbewoners om de handen in elkaar te slaan en te vechten voor het behoud van het bos. Dankzij de vindingrijkheid van Marijn zullen ze daar ook in slagen. Het boek bevat inkleurplaten en kleurfoto's.
Genre
Kind & Jeugd
Kinderboeken diversen
Aantal pagina’s
89
Uitgeverij
Brave New Books
Laatste editie
23 juni 2020
ISBN
9789464059144
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic