De lege troon
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 2 3 1 2 0 1 0

De lege troon

3

Gelezen 4 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0

'Een levendig en deskundig verslag van de turbulente relatie van de regering-Trump met de rest van de wereld sinds het begin van zijn presidentschap in 2017. ‘Financial Times

President Truman besloot aan het eind van de Tweede Wereldoorlog dat een nieuwe politieke koerswijziging in het Amerikaanse buitenlandbeleid noodzakelijk was. Waar de politiek jarenlang gebaseerd was op dominantie en competitie, zag Amerika nu in dat collectieve veiligheid alleen gegarandeerd kon worden door samenwerking met andere landen. En in de decennia daarna voerden alle Amerikaanse presidenten een beleid dat gebaseerd was op sterke allianties, vrijhandel, en de bevordering van vrijheid en democratie.

Tot het aantreden van president Trump. Bestaande samenwerkingsverbanden worden nu moeiteloos opgezegd en het eigenbelang prevaleert in zijn politiek boven de collectieve veiligheid. Wat betekent dat voor de toekomst van Amerika en de wereld?

De lege troon vertelt hoe Amerika afstand neemt van zijn rol als wereldleider. In een scherpe analyse geven ouddiplomaat Daalder en topcommentator Lindsay weer wat dit betekent. Ze ervaren de chaos en zien bovendien iets veel zorgwekkenders: de naoorlogse wereldorde brokkelt in rap tempo af.

Ivo Daalder is voorzitter van de Chicago Council on Global Affairs. Daarvoor diende hij als ambassadeur bij de NAVO onder president Obama. Hij schreef met James Lindsay Amerika ontketend(Spectrum 2003) dat door The Economist werd geselecteerd als een van de drie beste boeken van 2003.

James Lindsay is senior vicepresident van de Council on Foreign Relations. Hij schreef talrijke stukken over Amerika’s buitenlandbeleid en internationale betrekkingen. Hij schrijft voor de opiniepagina’s van The New York Times, The Washington Post en Los Angeles Times.

+


Genre
Literaire non-fictie
Moderne geschiedenis (1870-heden)
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
Spectrum
Eerste editie
18 januari 2019
Laatste editie
18 januari 2019
ISBN
9789000366835 , 9789000366842
Boekinformatie wijzigen


Recensies (1)

Keuze van de redactie

Onruststoker Trump vlijmscherp geanalyseerd

door: Dick Van der Veen

Onder president Donald Trump doet Amerika afstand als leider van de vrije wereld. De koerswijziging en de gevolgen ervan liggen onder de loep bij Ivo H.Daalder en James M. Lindsay in De Lege Troon. Een vastgoedmakelaar hijst zichzelf op die troon, doet afstand van de verantwoordelijkheid voor...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De lege troon

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken