Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
De Lincoln Highway
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 2 4 5 3 1 2 0 1 0

De Lincoln Highway

8

Rank 490 Gelezen 8 Aan het lezen 3 Wil ik lezen 109 Favoriet 1 Recensies 0
Literatuur & Romans Artikelen 1   Topics 0

De zomer van 1954: na anderhalf jaar in de jeugdinrichting Salina te hebben vastgezeten, keert de achttienjarige Emmett Watson terug naar zijn ouderlijk huis in Nebraska. Het enige wat daar nog op hem wacht is zijn kleine broertje Billy. Emmetts moeder verliet het gezin toen hij jong was, zijn vader is onlangs overleden en de familieboerderij is door de bank in beslag genomen. Emmett wil met zijn broertje opnieuw beginnen, op een plek ver van huis. Samen met Billy is hij van plan de Lincoln Highway te volgen naar San Francisco, een route die hun moeder volgens een stapel mysterieuze ansichtkaarten jaren eerder heeft afgelegd. Als Duchess en Woolly, twee vrienden uit Salina, plotseling opduiken, neemt de roadtrip een wending. Samen hebben de vrienden een heel ander plan bedacht voor de toekomst van Emmett, een plan dat hen allemaal op een noodlottige reis in de tegenovergestelde richting zal brengen – naar New York.

Towles neemt je mee op een roadtrip door de Verenigde Staten van de jaren vijftig: een ware odyssee met verschillende obstakels en kleurrijke personages.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Populaire fiction algemeen
Aantal pagina’s
560
Uitgeverij
J.M. Meulenhoff
Eerste editie
16 januari 2023
Laatste editie
17 januari 2023
ISBN
9789029096690 , 9789402319798


Boekinformatie wijzigenReacties op: De Lincoln Highway

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.