Advertentie
9789020608366_VRK

De Lobbyist

3
Gelezen 4 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 6 Favoriet 0 Recensies 2
Literatuur & Romans Artikelen 1 Lijsten 2 Top25's 1   Topics 0

Een succesvol europolitica.
Een klimaatwetenschapper.
Een milieuactivist.
Een lobbyist.
Een hoge oliebaas.
Een meedogenloze belangenverstrengeling.

Parijs, december 2015. Een cruciale klimaatconferentie. Deze keer móeten er bindende afspraken worden gemaakt over de uitstoot van CO2, anders loopt ons klimaat onherstelbare schade op. Vijf personages bereiden zich voor op deze beslissende top: de CEO van 's werelds grootste oliebedrijf, een olielobbyist, een milieuactivist, een klimaatwetenschapper en degene die uiteindelijk zal moeten beslissen: de eurocommissaris van Energie & Klimaat. Hoe dichter de top nadert, hoe meer hun levens in elkaar verstrikt raken. Gedreven activisten die dromen van een ongerepte Noordpool staan lijnrecht tegenover de puissant rijke en machtige olie-industrie die de schatten onder het smeltende ijs al bijna kunnen aanraken. Van de kolenmagnaten tot de klimaatgoeroes, het gaat hard tegen hard. Wie lobbyt, wordt ook belobbyd. Geen middel wordt geschuwd om de eurocommissaris voor hun karretje te spannen. Haar beslissing zal verstrekkende gevolgen voor de toekomst hebben.
In deze mozaïekvertelling verwerkt Van Muijen een urgent en actueel thema tot een intrigerende roman. Hoewel personages en verhaallijnen fictief zijn, is het werk volledig gebaseerd op gedegen research. Die wetenschap geeft het verhaal een extra, onderhuidse spanning. Het verhaal, dat leest als 24 in boekvorm, maakt op indringende manier inzichtelijk wat iedereen over dit onderwerp zou moeten weten.

Aren van Muijen (1977) is journalist en ondernemer. Hij is oprichter van de Zonnefabriek, een bedrijf in zonne-energie. Daarnaast zoekt van Muijen creatieve manieren waarop hij het grote publiek op een boeiende manier kennis kan laten maken met klimaatverandering en de risico's die we nemen met het onverminderd verstoken van olie en gas. Zijn debuut is hiervan het opzienbarende resultaat.

Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
288
Uitgeverij
PEPPER books
Laatste editie
18 november 2015
ISBN
9789020608366 , 9789020633443
+Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Lezerswaarderingen

5 3 4 0 3 0 2 0 1 0

Artikelen over De Lobbyist

  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Hebban recensie

    Dick Van der Veen Hebban Recensent

Moeizame weg naar beter klimaat

door Dick Van der Veen op 11-12-2015

Aren van Muijen neemt de lezer bij de hand op weg naar de klimaatconferentie in Parijs. Hij doet dat via een geromantiseerd verhaal van vijf hoofdrolspelers met sterk tegenstrijdige belangen. De CEO van het grootste oliebedrijf, een lobbyist namens, een milieuactivist, een klimaatwetenschapper en de eurocommissaris van Energie & Klimaat. De twee laatstgenoemden vormen een echtpaar, maar zijn in...


Lezersrecensies (1)

Hoe denk jij over de klimaatverandering?

door: Marina67 1 like
Aren van Muijen schrijft over de aanloop naar de klimaat conferentie van Parijs in 2015. En dat doet hij heel knap vanuit verschillende invalshoeken, namelijk vanuit een Euro commissaris, een topman van Shell, een lobbyist van Shell, een wetenschapper en een Greenpeace activist. Dit maakt het...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook