De man uit de toekomst
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

De man uit de toekomst

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 6 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Kernwapens, speltheorie, computers, de smartphone in je zak. Ze dragen allemaal de vingerafdrukken van één opmerkelijke man. John von Neumann, geboren rond de vorige eeuwwisseling in Boedapest, is een van de meest invloedrijke wetenschappers die ooit heeft geleefd. Zijn collega’s geloofden dat hij de snelste hersenen ter wereld had.
Maar ondanks zijn bijdragen aan de theorie van wiskunde, economie, logica, complexiteit en kwantumfysica, werd John von Neumann op de een of andere manier nooit zo’n bekendheid als Einstein. Ananyo Bhattacharya brengt daar verandering in. Hij onderzoekt hoe een combinatie van genialiteit en unieke historische omstandigheden een enkele man in staat stelde om door talrijke wetenschapsgebieden te razen en revoluties te ontketenen waar hij ook ging. De man uit de toekomst is een virtuoze, intellectuele biografie die recht doet aan de visionaire denker die Von Neumann was.
+


Genre
Geschiedenis & Politiek
Historische biografieen
Aantal pagina’s
384
Uitgeverij
Atlas Contact
Eerste editie
16 september 2022
Laatste editie
16 september 2022
ISBN
9789045039596 , 9789045039602


Boekinformatie wijzigenReacties op: De man uit de toekomst

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken