Advertentie
9789462941007

De mannen

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 1
  Topics 0

Het meesterwerk van François Dermaut. Rosa is een vrijgevochten vrouw, maar ze zit in een lastig parket. Door de weddenschap die ze heeft gesloten met de ‘mannen’, mag ze van de pastoor de mis niet meer bijwonen. Moet ze de wedstrijd afblazen om haar ziel te redden? Maar wat gaat er dan gebeuren met haar arme Mathieu, zonder het geld om voor het sanatorium te betalen? Na wat rondneuzen, ontdekt Rosa dat het de schuld is van het gekonkelfoes van Séna, die in haar eer gekrenkt was. Rosa wil zich niet laten doen, en kan rekenen op de goede mensen van het dorp om haar te hulp te schieten. Ze wil zich vooral even onvermurwbaar tonen als Séna. Rosa is tegelijk een sappig plattelandsverhaal en een portret van de geëmancipeerde vrouw aan het begin van de XXe eeuw. Het toont ons een reeks doodeerlijke personages die niet op hun mond zijn gevallen. François Dermaut, die we vooral kennen van historische verhalen, bereikt hier, met het einde van dit tweeluik, een artistiek hoogtepunt.

Genre
Stripboeken
Serie
Rosa (2)
Aantal pagina’s
56
Uitgeverij
BALLON MEDIA – GLÉNAT
Laatste editie
03 mei 2019
ISBN
9789462941007
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Hebban recensie

    Koen Driessens Hebban Recensent

De moraal van het verhaal is banaal

door Koen Driessens op 28-05-2019

Het tweeluik Rosa laat zich helemaal samenvatten in zijn twee covers. Op die van deel 1 zien we Rosa zich in een donkere kamer met tegenzin klaarmaken voor bed, met een dreigende schaduw van een man op de achtergrond en een heleboel geld op de voorgrond. Op die van deel 2 zien we haar fluks en zichtbaar met volle overtuiging haar nachtkleed uittrekken in het volle zonlicht van de open lucht. Fijn...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook