Advertentie
De menselijke tragedie

De menselijke tragedie

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
De menselijke tragedie, geïnspireerd door Dante’s Divina Commedia, presenteert een nieuwe reis door Hel en Vagevuur, toegespitst op de moderne tijd. De verteller raakt de weg kwijt in een donkere grot in de buurt van Les Baux-en-Provence en valt in slaap. Als hij wakker schiet, bevindt hij zich in het gezelschap van een man in klassiek tenue, die zich voorstelt als de Griekse schrijver Lucianus van Samosata.
Lucianus toont de verteller hoe Hel en Louteringsberg er tegenwoordig aan toe zijn. Veel van de zaken die Dante destijds heeft gezien, zijn verdwenen, omdat zij niet langer een nuttige rol vervullen. De Hel is nu grotendeels leeg, maar de Louteringsberg niet, al is ook hier in de loop der eeuwen behoorlijk wat veranderd.
De menselijke tragedie is een satirisch verhaal waaraan elke lezer plezier kan beleven. Zij die bekend zijn met de Divina Commedia zullen de knipoogjes naar Dante’s werk waarderen.
Met illustraties van Fred Marschall.
Genre
Literatuur & Romans
Literaire fictie algemeen
Aantal pagina’s
96
Uitgeverij
Stichting Primavera Pers
Laatste editie
10 september 2020
ISBN
9789059973237
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic