Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De middeleeuwse teljoor

Wat aten onze middeleeuwse voorvaderen? Welke eetgewoontes hielden ze erop na? Hoe bewaarden ze hun voedsel? Met welke bereidingswijzen maakten ze hun maaltijden klaar? Als horeca-docent werd Eric De Keyser voortdurend geconfronteerd met deze vragen. Hij verdiepte zich in het onderwerp en vond voldoende antwoorden om er een boek aan te wijden. De middeleeuwse teljoor neemt je mee achter de schermen van de kloosterkeuken, de armendis, de aristocratische keuken en de Bourgondische feestmaaltijd. De auteur serveert je de uiteenlopende invloeden die de West-Europese culinaire geschiedenis hebben bepaald, en laat je proeven van de evolutie die onze eetcultuur in de middeleeuwen heeft doorgemaakt. Ten slotte krijg je een aantal verrassende middeleeuwse recepten voorgeschoteld die je zelf kan klaarmaken en beoordelen. Dit onverbloemde stukje historie over middeleeuwse gastronomie is verplicht leesvoer voor elke culinair liefhebber.

Toon details

Schrijf een recensie

Is De middeleeuwse teljoor het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Reageren op De middeleeuwse teljoor

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.