Advertentie

De middeleeuwse teljoor

0

Rank 7862 Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0

Wat aten onze middeleeuwse voorvaderen? Welke eetgewoontes hielden ze erop na? Hoe bewaarden ze hun voedsel? Met welke bereidingswijzen maakten ze hun maaltijden klaar? Als horeca-docent werd Eric De Keyser voortdurend geconfronteerd met deze vragen. Hij verdiepte zich in het onderwerp en vond voldoende antwoorden om er een boek aan te wijden. De middeleeuwse teljoor neemt je mee achter de schermen van de kloosterkeuken, de armendis, de aristocratische keuken en de Bourgondische feestmaaltijd. De auteur serveert je de uiteenlopende invloeden die de West-Europese culinaire geschiedenis hebben bepaald, en laat je proeven van de evolutie die onze eetcultuur in de middeleeuwen heeft doorgemaakt. Ten slotte krijg je een aantal verrassende middeleeuwse recepten voorgeschoteld die je zelf kan klaarmaken en beoordelen. Dit onverbloemde stukje historie over middeleeuwse gastronomie is verplicht leesvoer voor elke culinair liefhebber.

+


Genre
Geschiedenis & Politiek
Cultuur- en mentaliteitsgeschiedenis
Aantal pagina’s
263
Uitgeverij
NEVELLAND VZW
Eerste editie
17 oktober 2020
Laatste editie
19 oktober 2020
ISBN
9789463969154


Boekinformatie wijzigen

Advertentie


Reacties op: De middeleeuwse teljoor

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.