De ontgroening van een eerstejaars gepensioneerde
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 4 4 5 3 7 2 1 1 0

De ontgroening van een eerstejaars gepensioneerde

17

Gelezen 19 Aan het lezen 5 Wil ik lezen 40 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans Artikelen 1 Lijsten 1   Topics 0

'Ook op internet begeef ik me op terreinen die ik voorheen altijd angstvallig heb gemeden, sites met als doelgroep ouderen en gepensioneerden. Ja, ik ben de ontkenningsfase voorbij en sta open voor alles.'

Wanneer geschiedenisleraar Maarten met pensioen gaat, begint dat helaas niet al te goed: zijn afscheid valt volledig in duigen en op de eerste dag verliest hij ook nog zijn bril. En na de eerste paar weken in een gelukzalige vakantiestemming te hebben verkeerd, doemen steeds vaker de zogenoemde ‘eindfasegevoelens’ op. In een verwoede poging dit te bezweren, plant hij zijn dagen vol met activiteiten, zoals vrijwilligerswerk en cursussen. Naarmate het jaar vordert, beginnen zich de contouren af te tekenen van een nieuwe structuur als pensionado – en dat is lang zo slecht nog niet.

Maarten beschrijft zijn eerste roerige jaar als pensionado aan zijn inmiddels overleden vader. De ontgroening van een eerstejaars gepensioneerde is een herkenbaar, humoristisch en ontroerend relaas over het gevreesde eerste jaar van het pensioen, waarin de band tussen vader en zoon als rode draad dient.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
296
Uitgeverij
Spectrum
Eerste editie
10 februari 2022
Laatste editie
10 februari 2022
ISBN
9789000377626 , 9789000377633


Boekinformatie wijzigen


Recensies (1)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De ontgroening van een eerstejaars gepensioneerde

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken