Advertentie

De oppasser

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Wie weet nog hoe de ooit beroemde mensaap op de omslag van dit boek heet? En wie kent nog de man met de snor die hem vaderlijk op de arm houdt? Ooit hielp Mafuka zijn oppasser Willem Houtman dagelijks met het voeren van de andere apen in het Apenhuis, vervolgens vermaakte hij de bezoekers door buiten op het grasveld touwtje te springen. Mafuka was bijzonder, maar niemand wist nog hoe uniek hij echt was.
Tegenwoordig is dierverzorger Job van Tol regelmatig aan te treffen op zijn rondje door het park. Gefascineerd door het idee dat sinds de oprichting in 1838 vele mensen en dieren vóór hem Artis bevolkten, dook Van Tol de archieven in, op zoek naar hun verhalen. Die wisselt hij af met reflecties over het leven als dierverzorger van nu. De oppasser gaat over de beeldbepalende personages (m/d) uit de geschiedenis van Artis, en daarmee over de ontwikkeling in de relatie tussen mens, dier en aarde door de jaren heen.
+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
256
Uitgeverij
De Geus
Eerste editie
08 juni 2021
Laatste editie
08 juni 2021
ISBN
9789044544206


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: De oppasser

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.