Advertentie
De poorten van Sion

De poorten van Sion

2
Gelezen 3 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 4 Favoriet 0 Recensies 2
Literatuur & Romans   Topics 0

November 1947. De Verenigde Naties besluiten dat Palestina – nu onder Brits gezag – zal worden verdeeld in een Joodse en een Palestijnse staat. In mei 1948 zullen de Engelsen zich terugtrekken. Van alle kanten stromen Joden toe die de Tweede Wereldoorlog hebben overleefd: vol hoop en verwachting, en bereid hun nieuwe vaderland tegen elke prijs te verdedigen.

Op dat moment werkt de jonge fotografe Ellie Warne bij het Amerikaans Instituut voor Archeologisch Onderzoek in Jeruzalem. Als ze foto's maakt van een oude boekrol, raakt ze tegen wil en dank verwikkeld in het conflict tussen de Joden, de Arabieren en de Engelsen. Ook in haar hart woedt strijd. Houdt ze nog van haar ex-vriend David, die als oud-oorlogspiloot de bedreigde Joden te hulp komt? Of voelt ze meer voor de Joodse archeoloog Moshe Sachar, die meer doet dan botten en kruiken opgraven?

'De poorten van Sion', het eerste deel van de 'De Kronieken van Sion'-serie, geeft een levendig beeld van de intense worsteling van het Joodse volk dat verrijst uit de ashopen van de vernietigingskampen, en van de botsende krachten – binnen en buiten Palestina – die het land verdeeld houden.

Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Uitgeverij
Z&K
Laatste editie
24 april 2020
ISBN
9789024207404 , 9789024262687 , 9789043507707 , 9789020537772
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Goed begin van de serie

door: SheilaV 2 likes
Een oude boekrol, een fotografe en een verdeeld land. Ellie verblijft bij haar oom in Jeruzalem, waar ze als fotografe werkt voor de American School of Oriental Research. Wanneer twee Arabieren zich melden bij het huis van haar oom met een oude boekrol, is Ellie genoodzaakt ze te ontvangen. Haar...

De poorten van Sion

door: Bieb GHK 1 reactie 1 like
Samenvatting DE POORTEN VAN SION November 1947: De Verenigde Naties besluiten bij resolutie, dat Palestina zal worden verdeeld in een Joodse en een Palestijnse staat... De Jonge Amerikaanse fotografé Ellie Warne werkt bij het Amerikaans Instituut voor Archeologisch Onderzoek in Jeruzalem, waar...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook