De rivier
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 1 2 0 1 0

De rivier

1

Gelezen 1 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 54 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie Artikelen 2   Topics 0   Leesclub

In 2014 ontmoet Ben McGrath per toeval rivierontdekkingsreiziger en volksheld Dick Conant, die langs McGraths huis aan de Hudson River peddelt. Decennia lang leefde Conant een zwerversleven met een verscheidenheid aan baantjes, terwijl hij solo over rivieren voer, en nu was hij begonnen aan een waterwegreis van New York naar Florida.

McGrath schreef een veelgelezen artikel over hun ontmoeting. Toen Conants kano een paar maanden later aanspoelde, zonder enig teken van zijn lichaam, werd er een briefje met een telefoonnummer gevonden – het nummer van McGrath. McGrath ging vervolgens op zoek naar wat er met Conant gebeurd kon zijn. Hij ontdekte een opmerkelijk leven van deze charismatische en complexe man, wiens leven op het water, ver buiten de bezadigde grenzen van het moderne bestaan, zoveel mensen had geraakt en had samengebracht. Een inspirerend verhaal voor iedereen die zoekt naar zijn eigen pad in het leven.

+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
304
Uitgeverij
Luitingh Sijthoff
Eerste editie
12 juli 2022
Laatste editie
12 juli 2022
ISBN
9789021031002 , 9789021031019


Boekinformatie wijzigen


Recensies (1)

Keuze van de redactie
Lisette Hebban Recensent

Karaktervol portret, maar de beloofde wildernis blijft uit

door: Lisette 2 likes ebook

In 2014 ziet journalist Ben McGrath in de rivier achter zijn huis een opmerkelijke man in een kano voorbij peddelen. Het is zijn eerste ontmoeting met Dick Conant, die na een zwervend bestaan vol tijdelijke baantjes besluit om in zijn eentje van New York naar Florida te kanoën. Ze wisselen...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De rivier

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken