Advertentie
De Roofkoning

De Roofkoning

9
Gelezen 9 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 4 Favoriet 0 Recensies 2
Non-fictie Artikelen 4   Topics 0

Oktober 1688. Voor de kust van Hellevoetsluis trekt de vloot zich samen. Er ligt een stad voor anker, een schip of vierhonderd - genoeg voor de overtocht van vijfendertigduizend man.
Het is de grootste vloot die de Noordzee ooit heeft bevaren. Prins Willem III van Oranje staat aan de vooravond van de meest vermetele onderneming uit de geschiedenis van de Republiek: een invasie in de herfst, als het oorlogsseizoen ten einde is en de Noordzee wordt geteisterd door stormen.
Zijn doel? Een invasie van Engeland.
Zijn missie? De koning knechten.
De koning? Zijn oom en schoonvader, de broer van zijn moeder en de vader van zijn vrouw. Zijn vrouw? De Engelse prinses Mary Stuart, tot voor kort de vermoedelijke troonopvolgster van Engeland, Schotland en Ierland.

Het wachten is op oostenwind.

Prins Willem III van Oranje (1650-1702) is de grootste staatsman die Nederland heeft voortgebracht. Zijn erfenis, die vooral in Engeland ligt, is van mondiaal belang. Hij staat aan de basis van de westerse constitutionele monarchie, en van twee eeuwen Britse wereldhegemonie.

Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
192
Uitgeverij
Singel Uitgeverijen
Laatste editie
19 april 2016
ISBN
9789025306038 , 9789025306045 , 9789025307530
+

Boekinformatie wijzigen

Andere media

Volkskrant:
NRC:

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Keuze van de redactie
Anne-Claire Verham Hebban Recensent

Boeiende literaire geschiedschrijving

door: Anne-Claire Verham 1 like

Stadhouder en Prins van Oranje Willem III (1650-1702) is de meest succesvolle Nederlandse staatsman ooit. De enige koning van Engeland, Schotland en Ierland die de Nederlanden hebben voortgebracht. Dat roept de interessante vraag op hoe dat zo is gekomen. Een vraag waar in de Nederlandse...

Mooi overzicht

door: Gunther 1 like
De kunst van een goed geschiedenisboek te schrijven is de lezer te blijven boeien. Machiel is hier erg goed in geslaagd. De relevante feiten worden goed ingekaderd zonder te verdrinken in te veel details.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook