Advertentie
De schat  van de Black Swan

De schat van de Black Swan

0
Rank 7686 Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 1
Spots 1   Topics 0

Paco Roca (Valencia, 1969) begon als reclametekenaar en richte enige tijd later een illustratiestudio op. Kort daarna begon hij het illustreren te combineren met het maken van stripverhalen. In 2008 vestigde hij zijn naam met de graphic novel Rimpels, waarvoor hij meerdere, belangrijke prijzen won en waarvan in 2011 een animatiefilm werd gemaakt. Met Sporen van het toeval en La casa bewees hij definitief een van de belangrijkste Spaanse stripmakers te zijn van dit moment. Guillermo Corral van Damme (Portugalete, 1971) groeide op in Zwitserland, Spanje en België. Hij is sinds 1997 actief als diplomaat en is onder meer op posten als Turkije, Tanzania en Brussel gestationeerd geweest. Corral heeft verschillende hoge functies bekleed op het gebied van cultuur. Zo was hij directeur-generaal op een afdeling van het Spaanse ministerie van Cultuur en werkte hij als cultureel adviseur bij de ambassades van Washington D.C. en Havana, Cuba. Hij heeft de verhalenbundel Mientras crece el bosque geschreven (La Pereza Ediciones, 2015) en verschillende korte verhalen gepubliceerd in tijdschriften als Granta, Sibila en Librújula. Als fotograaf heeft hij een aantal keren zijn werk tentoongesteld. Met De schat van de Black Swan, een fictief verhaal dat gebaseerd is op ware gebeurtenissen waarvan hij persoonlijk getuige is geweest, heeft hij voor het eerst een stripscenario geschreven.

Genre
Graphic Novel
Strips algemeen
Aantal pagina’s
216
Uitgeverij
NBC - Soul Food Comics
Laatste editie
27 mei 2020
ISBN
9789492882073
+

Boekinformatie wijzigen

Door lezers

Spot Het Beeldverhaal / Magic, manga en massa's strips bij Atomik
07 juli 2020 1 reactie
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Keuze van de redactie
Koen Driessens Hebban Recensent

Een onsympathieke kapitein Haddock

door: Koen Driessens

De titel doet, zoals bijvoorbeeld Kuifjes De schat van Scharlaken Rackham, denken aan een spannende schattenjacht, maar dit boek is echter het relaas van de juridische strijd om een al geplunderd scheepswrak. Wat net zo opwindend blijkt te zijn, althans in de versie van Roca en de destijds bij de...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook