Advertentie

De schemering en de dageraad

295

Rank 219 Gelezen 319 Aan het lezen 36 Wil ik lezen 414 Favoriet 26 Recensies 8
Literatuur & Romans Lijsten 3 Spots 2 Hebban 1000 949   Topics 0
997 na Christus. Engeland wordt van twee kanten belaagd, in het westen door Wales en in het oosten door de Vikingen. Gerechtigheid is ver te zoeken en geweld en wetteloosheid zijn aan de orde van de dag. De koning staat machteloos en de chaos regeert. In deze turbulente tijden raken de levens van drie mensen onlosmakelijk verbonden met elkaar en met een klein gehucht dat later Kingsbridge zal worden genoemd.

Het dorp van een jonge botenbouwer wordt geplunderd door de Vikingen en hij vlucht met zijn familie naar een ander dorp om daar een nieuw leven op te bouwen. Een Normandische edelvrouw volgt haar geliefde echtgenoot naar Engeland, maar realiseert zich al snel dat de gewoonten in haar nieuwe land heel anders zijn dan ze gewend is, en dat iedereen op brute wijze vecht om de macht. Een jonge monnik droomt ervan zijn bescheiden abdij ooit tot een roemrijk centrum van kennis en geleerdheid te verheffen.

Alle drie raken ze tegen hun wil betrokken bij de machinaties van een bisschop die meedogenloos streeft naar macht en rijkdom, en niets geeft om de levens van de gewone mensen.

+


Genre
Literatuur & Romans
Historische roman (populair)
Vertaalde literaire roman, novelle
Serie
Kingsbridge (4)
Vertaald door
Joost van der Meer
Aantal pagina’s
734
Uitgeverij
Boekerij
Eerste editie
08 september 2020
Laatste editie
15 september 2020
ISBN
9789402315158 , 9789022575123


Boekinformatie wijzigen
3 keer bewerkt, laatste bewerking door Gerrit
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (8)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De schemering en de dageraad

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken