Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ken Follett

Artikelen 2 Newsroom 1 Spots 13

Ken Follett (1949) is een Britse auteur van thrillers en historische romans. Hij studeerde eerst filosofie aan het University College in Londen, en daarna journalistiek. Hij werkte een tijdlang voor diverse kranten, en als manager bij de uitgeverij Everest Books. In die periode begon hij met het schrijven, onder diverse pseudoniemen: Simon Myles, Bernard L. Ross, Zachary Stone, Martin Martinsen. Zijn schrijverscarrière kwam maar moeilijk op gang, tot hij, eind jaren zeventig, met veel geweld de boekenwereld binnenviel met Door het oog van de naald, een strak geschreven, buitengewoon originele spionageroman. Het boek werd bekroond met de Edgar Award en het werd verfilmd met Kate Nelligan en Donald Sutherland. Zijn vijf daaropvolgende thrillers, allemaal variaties op de klassieke spionageroman, werden stuk voor stuk bestsellers.

Naast thrillers schrijft Follet ook historische romans. Als hij dat al niet was, dan werd hij zeker wereldberoemd met het historische tweeluik bestaande uit De kathedraal (andere titel: Pilaren van de aarde), en Brug naar de hemel. 

Laatste bewerking door Sander Verheijen op 15/02/2018
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Door lezers

Literatuurcafé / 11 november, een bijzondere dag
11 november 2019 74 reacties
Thriller Café / De historische thriller
12 augustus 2019 13 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken