Advertentie
De Senators

De Senators

2
Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 1
  Topics 0
Het mensbeeld van Fred en Nanny Senator uit Eefde is sterk bepaald door de Tweede Wereldoorlog. Dat is niet vreemd. In hun vroegste jeugd moesten ze onderduiken - los van elkaar. Ze beleefden de oorlogsjaren beiden heel anders.
Dit boek gaat over hun verweven levens.
Over de lotsverbondenheid die ze voelen met anderen die onrechtvaardigheden ondergaan, met kwetsbaren, met elkaar.
De verhalen drijven voor het grootste deel op het geheugen van Fred, maar gaan over hem én Nanny. Over de oorlog, vingerafdrukken, kinderen, Red Bull, de Joodse identiteit, suikerspinnen, zeep, stoomlocomotieven, de jeugd van tegenwoordig ... ja, waarover eigenlijk niet?
'Als u denkt dat dit boek eindig is,' aldus Fred Senator, 'dan hebt u het mis. Als alle verhalen erin waren opgenomen, dan was het boek niet te tillen geweest. Ik heb de Thora een paar keer mogen dragen, dat kan ik nog net. Een enorme eer.'
Genre
Literaire non-fictie
Uitgeverij
Uitgeverij Elikser B.V.
Laatste editie
19 april 2019
ISBN
9789463651356
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (1)

De Senators, het levensverhaal van Fred en Nanny Senator, of hoe liefde toch altijd overwint!

door: Pierre MG Peeters 1 like
Fred Senator en Nanny Koppel leerden elkaar kennen na de Tweede Wereldoorlog. Al bij hun eerste kennismaking, ook al waren ze respectievelijk slechts negen en tien jaar oud, was het voor beiden overduidelijk dat ze meer dan vriendschap voor elkaar voelden. Tot hun achttiende hadden ze...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook