Advertentie

De slaap die geen uren kent

88

Rank 203 Gelezen 95 Aan het lezen 8 Wil ik lezen 146 Favoriet 5 Recensies 19
Literatuur & Romans Artikelen 3 Lijsten 4 Spots 1   Topics 0

November 1950, Reichsburg aan de Moezel, Duitsland. Kurt Victor Karl Kuschfeld, straatlichtbewaarder, krijgt een laatste grote opdracht. Met zijn dokter heeft hij afgesproken na deze opdracht uit het leven te stappen. Drie generaties later. Victor en Benjamin Kuschfeld groeien op in Den Haag, aan zee. In het halletje van hun huis hangt het portret van een oude man, hun overgrootvader Kurt Victor Karl Kuschfeld. Vooral Victor is bang voor het gezicht in het masker van verf, en als zijn schoolvrienden komen spelen besluit hij het in de tuin te verbranden. Ze hebben echter geen idee wat ze daarmee in gang zetten. De familiegeschiedenis blijkt losse heupen te hebben en de levens die hadden kunnen zijn krijgen plots onontkoombaar gestalte. ‘De slaap die geen uren kent’ is een epische vertelling over vier generaties binnen één familie, die elk op hun eigen manier verlangen iets gedenkwaardigs te doen, uit angst niet herinnerd te worden.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
240
Uitgeverij
Atlas Contact
Eerste editie
03 maart 2020
Laatste editie
03 maart 2020
ISBN
9789025458041 , 9789025458058
Boekinformatie wijzigen

Advertentie

Recensies (19)

Keuze van de redactie
Miriam Vaz Dias Hebban Recensent

Verborgen levens, bijzonder verteld

door: Miriam Vaz Dias 1 like

Vier generaties maar liefst beslaat deze debuutroman van Sebastiaan Chabot, in de mannelijke lijn wel te verstaan. En ze zijn niet allemaal even belangrijk. De oudste van de vier, Kurt Victor Karl Kuschfeld, is geboren in Reichsburg an der Mosel in 1899. We stappen zijn leven binnen in 1950. Hij is...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De slaap die geen uren kent

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.