Advertentie

De spin

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0

In augustus 2019 pleegde Jeffrey Epstein zelfmoord in zijn cel, een maand nadat hij was aangeklaagd voor seksueel misbruik van minderjarige meisjes gedurende vele decennia. Hij liet een vermogen van 600 miljoen dollar na, en vooral vele vragen. Hoe kon deze man zo lang wegkomen met zijn misdaden?
De spin geeft een zeldzaam indringend en onthutsend beeld van Epsteins wereld. Barry Levine beschrijft Epsteins jeugd en de allereerste beschuldigingen van seksueel wangedrag; zijn mistige zakendeals en de duistere bronnen van zijn vermogen; zijn kring vertrouwelingen, onder wie met name zijn beste vriendin Ghislaine Maxwell, die inmiddels ook is aangeklaagd; en zijn banden met machtige mannen als Bill Clinton, prins Andrew en Donald Trump.
Uiteraard besteedt Levine ook aandacht aan de Epsteins laatste dagen in de gevangenis en zijn mysterieuze dood. De spin is een even spannend als afschrikwekkend boek, geschreven in de beste Amerikaanse journalistieke traditie. Het onthult hoe Jeffrey Epstein justitie zo lang wist te ontwijken; en hoe hij zo veel mensen in zijn misdadige web ving.
Barry Levine is een gerenommeerd onderzoeksjournalist uit New York, en onder andere coauteur van het zeer goed ontvangen All the President’s Women, over de seksuele gedragingen van Donald Trump.

+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
384
Uitgeverij
Prometheus
Eerste editie
28 oktober 2020
Laatste editie
29 oktober 2020
ISBN
9789044641257


Boekinformatie wijzigen

Advertentie


Reacties op: De spin

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.