Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
De sporen van geduld
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 1 4 0 3 1 2 0 1 0

De sporen van geduld

2

Rank 1465 Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 8 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0

‘De combinatie van poëzie en menselijkheid maakt Jeanne Benameur uniek.’ Le Figaro


Psychiater Simon heeft de kunst van het luisteren naar anderen geperfectioneerd, maar zijn eigen verhaal verzwijgt hij liever. Tot die ene dag waarop zijn ontbijtkom breekt en de emoties die hij zelf zo zorgvuldig had weggestopt naar boven komen.

Het is voor Simon het begin van een innerlijke zoektocht, die begint met een reis naar Japan. In dit bijzondere land vol rituelen, verhalen, wonderlijke planten en Kintsugi lukt het Simon eindelijk zijn pijnlijke jeugdherinneringen los te laten en de gedachten aan verloren vriendschappen te omarmen.

De sporen van geduld is een roman vol sereniteit, memorabele ontmoetingen, wijze lessen en prachtige beschrijvingen.

Jeanne Benameur (1952) werd in Algerije geboren als kind van een Tunesische vader en Italiaanse moeder. Op haar vijfde kwam ze in Frankrijk wonen. Ze heeft al vele prijswinnende romans op haar naam staan, zoals Profanes (2013, Grand prix du roman RTL/Lire), Otages intimes (2015, prix Version Femina, prix Libraires en Seine 2016) en Ceux qui partent (2019, prix des Lecteur de Corse 2020).

‘Deze roman heeft de uitstraling van een tijdloos verhaal. Symbolisch, esthetisch en poëtisch tegelijk.’ Libération

‘Deze roman toont wederom het talent van Jeanne Benameur. Ze weeft een web van prachtige zinnen en creëert een indringende sfeer.’ Le Figaro

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
216
Uitgeverij
Spectrum
Eerste editie
12 januari 2023
Laatste editie
12 januari 2023
ISBN
9789000385133 , 9789000385140


Boekinformatie wijzigenReacties op: De sporen van geduld

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.