Advertentie

De staatsburger

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
In Frans-Vlaanderen troont op een heuvel het kasteel Montfort van graaf André du Monde, eigenaar van een Parijs' griezeltheater. Om zijn schaarse middelen aan te vullen, trouwt hij een jonge erfgename. Sabine is puur, mooi en rijk, perfect om de hoofdrol te spelen in Andrés eerste film - maar de excentrieke graaf vermoedt dat zijn vrouw een praktiserend heks is.

Dan, aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog, wordt Andrés theater plotseling getroffen door rampen. De labiel André verdenkt Sabine ervan een vloek over hem te hebben uitgesproken. Niemand gelooft hem, zelfs zijn oude vriend Alexander von Reisden niet. Wel is Von Reisden bereid een rol in de film te aanvaarden om zo de jonge vrouw te kunnen observeren.

Terwijl de spanning tussen André en Sabine oploopt, verzamelen de acteurs en figuranten zich in Montfort waar de film, inclusief een ingenieuze guillotinescène, zal worden opgenomen. Dan beginnen waan en werkelijkheid zich te vermengen - tot een écht griezelstuk.
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Irving Pardoen
Aantal pagina’s
455
Uitgeverij
Meulenhoff Boekerij
ISBN
9022531376
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic