De stem van Lena
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 4 4 2 3 7 2 1 1 0

De stem van Lena

14

Gelezen 17 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 16 Favoriet 1 Recensies 5
Feelgood   Topics 0
Noord Holland, begin twintigste eeuw. Lena trouwt met de rustige Theo, een tuinder en ze gaan wonen in Steendijk, het Rijk der Duizend Eilanden, toen een belangrijk tuindersgebied van Nederland en daarbuiten. In dit dorp bepaalt de kerk de regels en het leven bestaat uit hard werken en armoede. Weg van haar familie voelt Lena zich erg eenzaam. Grote gezinnen is de wens van de kerk. Dat zorgt echter voor strijd tussen Theo en Lena, die de eindjes aan elkaar moet knopen voor haar gezin. Theo laat zich leiden door de pastoor en het verleden. De kennismaking met Miep, de vrouw van de veilingmeester, geeft haar hoop op vriendschap.

“De stem van Lena” is een verhaal over eigen keuzes maken binnen de beperkingen van de kerk, huwelijk en gezin.

Ria Smit (’s-Hertogenbosch 1952) werkt tot haar pensioen als verzorgende in verpleeghuizen en als zelfstandige in de thuiszorg. Door haar actieve rol bij het amateurtoneel gaat ze schrijven en sluit zij zich aan bij de schrijfwerkplaats in haar woonplaats. Naast proza schrijft Ria columns over haar praktijkervaringen, met name over de zorg van mensen met dementie.
“De stem van Lena” is haar debuut.
+


Genre
Romantiek
Streek- en familieromans
Aantal pagina’s
200
Uitgeverij
Godijn Publishing
Eerste editie
13 mei 2019
Laatste editie
10 mei 2019
ISBN
9789492115911 , 9789493233126


Boekinformatie wijzigen


Recensies (5)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De stem van Lena

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.