Advertentie
De stem van Lena

De stem van Lena

6
Gelezen 7 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 14 Favoriet 1 Recensies 3
Feelgood   Topics 0
Noord Holland, begin twintigste eeuw. Lena trouwt met de rustige Theo, een tuinder en ze gaan wonen in Steendijk, het Rijk der Duizend Eilanden, toen een belangrijk tuindersgebied van Nederland en daarbuiten. In dit dorp bepaalt de kerk de regels en het leven bestaat uit hard werken en armoede. Weg van haar familie voelt Lena zich erg eenzaam. Grote gezinnen is de wens van de kerk. Dat zorgt echter voor strijd tussen Theo en Lena, die de eindjes aan elkaar moet knopen voor haar gezin. Theo laat zich leiden door de pastoor en het verleden. De kennismaking met Miep, de vrouw van de veilingmeester, geeft haar hoop op vriendschap.

“De stem van Lena” is een verhaal over eigen keuzes maken binnen de beperkingen van de kerk, huwelijk en gezin.

Ria Smit (’s-Hertogenbosch 1952) werkt tot haar pensioen als verzorgende in verpleeghuizen en als zelfstandige in de thuiszorg. Door haar actieve rol bij het amateurtoneel gaat ze schrijven en sluit zij zich aan bij de schrijfwerkplaats in haar woonplaats. Naast proza schrijft Ria columns over haar praktijkervaringen, met name over de zorg van mensen met dementie.
“De stem van Lena” is haar debuut.
Genre
Romantiek
Aantal pagina’s
200
Uitgeverij
Godijn Publishing
Laatste editie
13 mei 2019
ISBN
9789492115911
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 16,95
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (3)

De stem van Lena: fijne streekroman

door: Hanneke Tinor-Centi 1 like
De stem van Lena speelt zich af in het Noord-Holland van de vorige eeuw. Het hoofdpersonage –Lena- werkt in de huishouding. Zoals dat in die tijd gewoonte was, is Lena alleen op zondagavond vrij en mag ze slechts één keer in de twee weken in het weekend haar ouders een bezoek brengen. Lena doet...

Pakkend

door: SuzannevanHattum 1 like
Je stapt zo in het gevoel van die tijd. Het boek ademt de sfeer van begin twintigste eeuw en neemt je daarin mee door de ogen van Lena. Mooi verhaal, moeilijk weg te leggen!

Verslavend

door: Lidymeijers 1 like
Dit boek bijna in één ruk uitgelezen. Hoe zou het verder gaan met Lena? Knap geschreven in het verleden van het boerenleven begin 20e eeuw.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook