Advertentie

De strijd om het licht

1

Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 1 Recensies 1
Fantasy & SF   Topics 0
Ella Snel is aan het begin van het boek 30 jaar oud, minnares van haar baas, en bureauredactrice van een tijdschrift: drie redenen voor een slecht humeur. Zij vlucht echter niet in allerlei meditatieve bezigheden maar zoekt het avontuur bij een geheimzinnig onderzoekbureau. Haar eerste opdracht bestaat uit het onderzoeken van Macht B.V., een heilbrengende beweging die wordt geleid door ex-est-freak en ex-drugdealer Lawrence Wonder. Het vermoeden bestaat dat achter deze joggende, mediterende beweging dezelfde organisatie zit die destijds Hitler en consorten in het zadel hielp. Door de onderzoekmethoden die het bureau hanteert - terug naar de basis - verzeilt Ella Snel op een manier die haar naam eer aandoet in een achtervolging van vermeende en echte magiërs. Zij krijgt een gedegen magische opleiding van een wijze oude in de Mexicaanse woestijn na een tocht langs het Licht. In een queeste naar de ontraadseling van de compositie van de wereld raakt ze in de ban van Lawrence Wonders organisatie. Ze wordt als in travestie rondreizende ketelbink in de gevangene van de heerser van een geheimzinnige Tibetaans reikje. Op het moment dat Macht B.V. via een presidentskandidaat de macht tracht te grijpen, brengen Ella's snelle laarzen uitkomst.... Veel vermeend ernstige zaken worden genadeloos op de hak genomen. Vooral Castaneda-freaks en Zen-artadepten moeten het in de traditie van Cyra McFaddens Het feuilleton ontgelden.

* De strijd om het licht leest als een vertelling uit Duitzend-en-één-nacht. - Dr. Daniel Goleman in Psychology Today
* De strijd om het licht is een fascinerende vlucht - Christ Cerf, auteur van The 80's: A look back
* Iedereen die van Castaneda houddt, zal genieten van De stijr om het licht - Kathleen Speeth, auteur van The Gurdjieff Work.
+


Genre
Fantasy & SF
Serie
n.v.t.
Illustraties
N.v.t.
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
Uitgeverij De Arbeiderspers B.V.
Eerste editie
01 januari 1981
ISBN
9029512539


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie

Recensies (1)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De strijd om het licht

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.