9789090350127_covr
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

De tribale deugd

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0

Ben je progressief? Voor diversiteit, en tegen discriminatie of uitsluiting? Ben je voor bescherming van minderheden? Geloof je in de gelijkwaardigheid van alle mensen, ongeacht geslacht, seksualiteit of afkomst?

Maar voel je ook vervreemding, door het dwingende moralisme van activisten die steeds weer de grens verleggen? Of wellicht door de toestroom van nieuwkomers, die soms erg orthodoxe, religieuze ideeën hebben?

Of knaagt er alleen maar iets? Bijvoorbeeld waarom er steeds meer geboden en verboden bijkomen? Waarom ons leven steeds meer in detail geregeld wordt en waarom een overheid zich bemoeit met of je al dan niet groenten eet, of alcohol drinkt, bijvoorbeeld? Heb je behoefte om vrij te zijn, om met rust gelaten te worden? Je hebt het juiste boek in handen!

Misschien is dit alles bij jou minder uitgesproken, en heb je alleen het gevoel dat er iets niet helemaal klopt aan onze moderne waarden en normen. Dat je voelt dat hedonisme ons niet gelukkig maakt, maar dat je zoekende bent naar welke keuzes we dan wél moeten maken, om geluk te vinden. Ook dán heb je het juiste boek voor je.

Het antwoord is te vinden in de filosofie, in de ideologie. We ruilden de christelijke moraal in voor het links-liberalisme. Maar wat, als er iets onbestemds niet klopt aan dat links-liberale denken? Is er een alternatief? We willen immers niet terug naar de spruitjeslucht van de jaren vijftig.

Het alternatief is het objectivisme, een filosofie die is ontwikkeld is door Ayn Rand. Deze humanistische filosofie gaat uit van de rede. Rand verwerpt religie en neemt het welzijn van de mens als morele meetlat. Ze verwerpt het opofferen van het individu aan het collectief en geeft goedkeuring aan handelen op basis van rationeel eigenbelang.

In De tribale deugd wordt het objectivisme beschreven, bekritiseerd én uitgebreid. Het wordt de lezer duidelijk wat er ten grondslag ligt aan de toenemende regelzucht en onvrijheid in onze samenleving, en hoe je keuzes kunt maken die wel gelukkig maken.

+


Genre
Mens & Maatschappij
Mens en maatschappij algemeen
Aantal pagina’s
312
Uitgeverij
't Foarwurk
Eerste editie
30 september 2021
Laatste editie
30 september 2021
ISBN
9789090350127


Boekinformatie wijzigenReacties op: De tribale deugd

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken