Advertentie

Een stad vol Chasch & Onder de Wankh

33

Gelezen 39 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 18 Favoriet 8 Recensies 3
Thrillers & Spanning Artikelen 1 Lijsten 2 Spots 2 Top25's 8   Topics 0

Tweehonderd jaar na ontvangst van een signaal uit de richting van Carina 4269 komt de Explorator IV aan bij de oude gele ster en haar enige planeet: een grijsbruine Aarde-achtige wereld. Nauwelijks zijn verkenners Adam Reith en Paul Waunder eropuit gestuurd, of een projectiel vernietigt het moederschip. Reith en Waunder storten neer op de planeet Tschai die lang geleden werd gekoloniseerd door drie buitenaardse rassen – de Chasch, de Dirdir, en de Wankh. De oorspronkelijke bewoners, de mysterieuze Pnume, leven ondergronds. Zo begint een episch avontuur over en onder het oppervlak van de waanzinnige planeet Tschai met al haar kleurrijke, bizarre, en dodelijke bewoners.
De Tschai-cyclus is één van de meest geliefde avonturenromans uit de hoogtijdagen van de sciencefiction. Jack Vance schept er een wereld met buitenissige culturen, religies, en gebruiken zoals alleen hij dat kan. De oorspronkelijke vier delen worden in twee omnibussen uitgegeven.

+


Genre
Thrillers & Spanning , Sciencefiction & Fantasy
Science fiction
Serie
De Tschai Cyclus (1)
Vertaald door
Erik Zwierd
Aantal pagina’s
377
Uitgeverij
Q
Eerste editie
07 februari 2017
Laatste editie
28 februari 2017
ISBN
9789021406008 , 9789021405995


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door André van Broekhuizen
Rapporteer deze bijdrage

Advertentie

Recensies (3)

Keuze van de redactie

Gedateerde, maar nog steeds goede science fantasy

door: Tanja Krone 3 reacties 3 likes

Binnen het genre is Jack Vance één van de grote namen uit de jaren 70, zowel binnen de sciencefiction als binnen de fantasy. Sterker nog, met enige regelmaat mengt hij deze genres binnen één boek, waarin hij buitenaardse werelden creëert met een fantastische ondertoon. Zo ook in de heruitgave van...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Een stad vol Chasch & Onder de Wankh

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.