Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
valnoordervliet
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 26 4 71 3 47 2 10 1 3

De val van Thomas G.

157

Rank 1145 Gelezen 176 Aan het lezen 6 Wil ik lezen 113 Favoriet 6 Recensies 41
Literatuur & Romans Artikelen 7 Lijsten 2 Spots 3   Topics 0   Leesclub

De 'Affaire Thomas G.' schokt het land. Pers en sociale media verketteren uitgever Thomas Geel, die een extreem controversieel boek uitbracht met de titel Hedendaags Fanatisme, geschreven dooreen uitgerangeerde historicus. Enkele maanden later komt Thomas om. In de donkere, stormachtige winter na zijn dood vertrekt zijn vrouw Isa naar Ierland om daar de gebeurtenissen te overdenken.

Tegelijkertijd besluit een jonge freelance journalist de affaire uit te gaan spitten. Hij zoekt contact met Geels opvolgster, die de zaak aanhangig heeft gemaakt, met zijn carrièrebewuste dochter en ongrijpbare zoon. De affaire is voor hen nog lang niet voorbij. Ze botsen, naderen elkaar, liegen, bedriegen, zwijgen, spreken. Totdat de stem van Thomas opklinkt uit zijn nagelaten manuscript.

Als geen ander weet Nelleke Noordervliet personages te scheppen die zich in je geheugen branden, die met dilemma's en levensvragen de tijd waarin zij leven weerspiegelen en invoelbaar maken.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
Atlas Contact
Eerste editie
01 september 2020
Laatste editie
17 augustus 2020
ISBN
9789025459703 , 9789025459949


Boekinformatie wijzigen


Recensies (41)

Keuze van de redactie

Wie was Thomas G. en waarom liet hij zich in met controversieel gedachtegoed?

door: VictorDLV 2 reacties 4 likes

'Ik heb alle fotoalbums verbrand voor ik wegging.'

Hoofdpersoon Isa maakt korte metten met haar verleden. Al snel na deze beginzin blijkt dat zich een groot drama heeft afgespeeld: haar man, uitgever Thomas, is dood. Een ongeluk? De dood ingejaagd door Twittertrollen? Zelfmoord?

Thomas heeft kort...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De val van Thomas G.

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken