Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
De verkeerde kleur
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 1 4 5 3 2 2 0 1 0

De verkeerde kleur

8

Gelezen 10 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 12 Favoriet 1 Recensies 2
Literatuur & Romans   Topics 0

Volgens zijn eigen planning had hij op deze leeftijd allang minister moeten zijn. Toch blijft Huib Jansen al vele jaren steken in de provinciale politiek. Hij raakt ervan overtuigd dat hij geen eerlijke kans krijgt, omdat zijn partij meer oog heeft voor diversiteit. Om het tij te keren verhuist Huib samen met zijn 'first lady' Marijke van de Randstad naar Zeeland. Daar liggen de gedroomde kandidaten voor zijn partij niet voor het oprapen, zo heeft hij een laatste kans om op te vallen. In de Zeeuwse fractie krijgt hij echter gezelschap van Nigisti Yohannes, een jonge zwarte vrouw die de politiek in is gegaan uit liefde voor Nederland. De dochter van Eritrese vluchtelingen wordt met haar verhaal al snel populair binnen de partij. Voor Huib lijkt het Binnenhof verder weg dan ooit, maar daar legt hij zich niet zomaar bij neer. Ambitie, populisme en identiteitspolitiek buitelen over elkaar heen in de nieuwe roman van Roelof Smit.
De verkeerde kleur is een actuele politieke roman die de tijdgeest vangt in pijnlijke herkenbaarheid.

+


Genre
Literatuur & Romans
Gebundelde columns en interviews
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
224
Uitgeverij
Podium
Eerste editie
23 augustus 2022
Laatste editie
23 augustus 2022
ISBN
9789463811484 , 9789463811491


Boekinformatie wijzigen


Recensies (2)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De verkeerde kleur

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken