Advertentie
De vloek van de Keizersberg

De vloek van de Keizersberg

3
Gelezen 3 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
De vloek op de Keizersberg brengt een wervelend overzicht van de geschiedenis van een plek die de skyline van Leuven al eeuwen tekent. Op de Keizersberg werd eeuwenlang veel gebouwd, verbouwd en afgebroken: van een commanderij van tempeliers, tot een molen en herberg, van een burcht voor Keizer Karel V tot de benedictijnenabdij, van een ondergrondse spoorwegtunnel tot een Engelse tuin…

Rode draad door het verhaal: een lange reeks van tegenslagen van de meest uiteenlopende aard. Ze situeren zich in de religieuze, politieke, economische en militaire wereld en steeds weer draait het om macht of onmacht. We zien onder meer onverklaarbare verdwijningen, meedogenloze confiscaties, binnen- en buitenlandse megalomanie, harteloos winstbejag, hardnekkige wateroverlast, een onthoofd Mariabeeld en onvermijdbare faillissementen de revue passeren.

De nabije toekomst van deze plek is wellicht niet rooskleurig, gezien de voorbije en zelfs recente ontwikkelingen geen einde brengen aan de idee dat dit oord vervloekt lijkt. De jammerlijke, doch ordinaire leegstand, en de impressie van overweldigende verlatenheid brengt geen licht aan het einde van deze onfortuinlijke tunnel.

FREDERIC HECQ is de oprichter van de website en Facebookpagina Leuven Weleer, die intussen bijna 20.000 volgers heeft. Het concept breidde intussen uit naar andere gemeenten over heel Vlaanderen.
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
160
Uitgeverij
De Boekenmaker BVBA
Laatste editie
28 mei 2019
ISBN
9789082804430
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic