Advertentie

De vrouwen van Casanova

1

Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
De achttiende-eeuwse Venetiaanse avonturier Giacomo Casanova gebruikte zijn magnetische persoonlijkheid om meer dan tweehonderd vrouwen te versieren. Hij wist de strikte sociale regels van de achttiende eeuw te ontstijgen om in het gezelschap van koningen te verkeren en mooie vrouwen te charmeren. Voor wie hij werkelijk beminde was hij de ideale minnaar – attent, gul en vindingrijk. Tegenover anderen gedroeg hij zich wreed en egoïstisch.

Judith Summers toont de man achter de legende. Ze laat Casanova zien door de ogen van degenen die hem het best kenden – de vrouwen die hij verleidde: Angela,een preutse maagd; Marina, een non met een libido dat haar religieuze overtuiging verre oversteeg; Henriette, een aristocrate die op de vlucht was voor haar agressieve echtgenoot. En Teresa, de vrouwelijke impresario van een exclusieve nachtclub en moeder van Casanova’s dochter, Sofia,die op haar beurt met de charmes van haar vader te maken kreeg.

Summers baseerde haar unieke beeld van de legendarische rokkenjager op dagboeken, brieven en memoires uit Casanova’s tijd en geeft een stem aan de vrouwen aan wie Casanova zijn reputatie ontleende.
+


Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
400
Uitgeverij
Meulenhoff Boekerij
Eerste editie
01 januari 2007
ISBN
9789029079709


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: De vrouwen van Casanova

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.