Advertentie
De waarheid achter de vuurwerkramp

De waarheid achter de vuurwerkramp

11
Gelezen 12 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 4 Favoriet 0 Recensies 3
Thrillers & Spanning Artikelen 1   Topics 0

"Enschede, 13 mei 2000: het vuurwerkbedrijf SE Fireworks ontploft. Meer dan twintig mensen komen om, bijna duizend mensen raken gewond en een hele woonwijk wordt weggevaagd. Een ramp van ongekende omvang. Simon Vuyk kreeg ruim een jaar na de ramp de beschikking over het complete, originele politiedossier. Tot zijn stomme verbazing stuitte hij op diverse verdachte sporen die overduidelijk in de richting van concrete personen wezen, maar die om duistere redenen niet of nauwelijks bleken te zijn onderzocht door politie en justitie.

In De waarheid achter de vuurwerkramp legt hij deze onbegrijpelijke blunders bloot en brengt hij een ontluisterende doofpotcultuur aan het licht. Criminoloog Simon Vuyk (1960) is al twintig jaar actief in de misdaadjournalistiek. Hij was als eindredacteur betrokken bij televisieprogrammas als TROS Crime Time en Peter R. de Vries, misdaadverslaggever.

Hij publiceert regelmatig onthullende reportages in tijdschriften als Revu en Koud bloed en schreef tevens verschillende boeken. Bij uitgeverij De Fontein zullen vanaf deze zomer regelmatig nieuwe titels van zijn hand of onder zijn redactie verschijnen. Deze kenmerken zich stuk voor stuk door een gedegen journalistieke aanpak. Onafhankelijk. Objectief. Onthullend."

Genre
True crime
True crime
Uitgeverij
de Fontein
Laatste editie
04 mei 2010
ISBN
9789026128240 , 9789026134067
+

Boekinformatie wijzigen

Lezerswaarderingen

5 1 4 5 3 5 2 0 1 0

Artikelen over De waarheid achter de vuurwerkramp

  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Keuze van de redactie

Al is de leugen nog zo snel...

door: Jannelies Smit 1 like

Simon Vuyk is werkelijk een uitstekend misdaadjournalist. De waarheid achter de vuurwerkramp getuigt van doorzettingsvermogen, intelligentie, een groot gevoel voor rechtvaardigheid, schrijftalent en ouderwetse intuïtie.
In de inleiding bij dit boek, dat waar nodig voorzien is van handige...

veravb Hebban Recensent

Zal de waarheid echt boven water komen?

door: veravb 1 like
Indrukwekkend stuk journalistiek om te achterhalen wat er nu echt gebeurd is die vrijdag 13 mei 2000. Wat is de waarheid achter de vuurwerkramp in Enschede? Waarom zijn bepaalde mensen zo zenuwachtig en wordt er gelogen. Waarom is justitie zo blij met de zogenaamde brandstichter? Is het om niet...

Het blijft allemaal bij aannames

door: DeNetteMan 1 like ebook
Simon Vuyk legt in dit boek een dossier aan waarin de mogelijke oorzaak naar voren wordt gebracht. Ik vind het erg jammer dat als je de waarheid tracht te vinden bij een nationale ramp er toch voor kiest namen van betrokkenen te wijzigen. Hier en daar is het ook allemaal wel erg gebaseerd op de...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook