Advertentie

De wolf

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 4 Favoriet 0 Recensies 1
  Topics 0

Hoe moet de mens zich verhouden tegenover het dierenrijk? Rochette en Bocquet situeren hun verhaal in het hart van het Massif des Écrins, in de vallei van de Vénéon. Een grote witte wolf en een herder gaan een hevige strijd aan, tot aan hun limieten, voor ze het op een akkoordje gooien en een manier vinden om samen te leven. Rochette bezingt het hooggebergte, de schoonheid en het geweld; de inzet en de nederigheid die het leven daar van je vraagt. Hij probeert ook, door de fictie, een uitweg te vinden uit het eindeloze conflict tussen twee valabele standpunten: de herders die het leven van hun dieren willen beschermen en de natuurparken die bedreigde diersoorten willen redden.

+


Genre
Stripboeken
Strips algemeen
Aantal pagina’s
102
Uitgeverij
Casterman Editions
Eerste editie
02 september 2020
Laatste editie
02 september 2020
ISBN
9789030376774


Boekinformatie wijzigen

Advertentie

Recensies (1)

Keuze van de redactie
Koen Driessens Hebban Recensent

De strijd die er geen hoeft te zijn

door: Koen Driessens 2 likes

Een vallei in de Hautes-Alpes ain’t big enough voor een schaapsherder én een wolf. De twee vechten een strijd op leven en dood uit, maar komen tot het besef dat ze heel goed naast elkaar kunnen bestaan. Deze knappe en spannende beeldroman is een sterk pleidooi voor een respectvolle modus vivendi...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De wolf

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.