Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
De worstelrepubliek  SC
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

De worstelrepubliek

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans Spots 1   Topics 0

De kleine pianohandelaar Mario voelt zich een vreemde in zijn eigen stad. Zijn neven leiden een machtige criminele organisatie: de Worstelrepubliek. Ze hebben een leger worstelaars in dienst die hun vuile zaakjes opknappen. Als Mario op een dag een opdracht moet uitvoeren voor zijn neven belandt hij in een bizarre strijd, waarbij zijn moed en loyaliteit danig op de proef gesteld worden. Gelukkig krijgt hij hulp van zijn beste vriend - een pianospelende pinguïn - en een groep vriendelijke spoken en monsters die van hun zwakte hun kracht gemaakt hebben. Zal het hen lukken om weerstand te bieden aan de machtige Worstelrepubliek?

De Worstelrepubliek is een virtuoos, excentriek en volstrekt origineel verhaal van stripkunstenaar Nicolas de Crécy. Hij voert de lezer mee naar een wereld waar piano's worden voortbewogen door hun eigen klanken, waar het hoofd van een geliquideerde tegenstander zich verplaatst op een karretje, en waar een grofgebekte baby aan het hoofd staat van een maffia-familie. De Crécy maakte De Worstelrepubliek in opdracht van het Japanse blad Ultra Jump. Het was voor hem een unieke kans om in alle vrijheid een manga te maken waarin de Franse en Japanse stripwereld elkaar ontmoeten.

+


Genre
Stripboeken
Strips algemeen
Aantal pagina’s
224
Uitgeverij
Scratch Books
Eerste editie
04 november 2015
Laatste editie
04 november 2015
ISBN
9789492117342


Boekinformatie wijzigen


Recensies (1)

Keuze van de redactie
Koen Driessens Hebban Recensent

Maffe maffia

door: Koen Driessens

Nicolas de Crécy (1966) ziet spoken. Na zijn woordloze grafische roman Prosopopus en zijn autobiografische reisdagboek Dagboek van een spook spookt het ook in De worstelrepubliek, waar een vechtpartij op straat van spoken en catch-worstelaars tussen vleugelpiano’s bespeeld door een pinguïn zijn...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De worstelrepubliek

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken