Advertentie
De Zaak-Tom

De Zaak-Tom

10
Rank 9860 Gelezen 13 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 18 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans Lijsten 1   Topics 0

Wanneer Bob Persoon besluit zijn dove, zwijgende broer Tom uit diens instelling mee naar huis te nemen, verandert het leven van de twee mannen ingrijpend. Geholpen door Nina, een meisje uit de bibliotheek waar Bob dagelijks komt, en een vluchteling – beiden hebben hun eigen redenen om met hen op pad te gaan – neemt Bob zijn broer mee op reis. Deze reis verandert al snel in een vlucht, die in alle media onderwerp van gesprek wordt en een nationale woede ontketent. Bob komt er langzaam achter hoe ingewikkeld het is om werkelijk het goede te doen voor een ander in een wereld waarin altruïsme niet meer is dan een verkapte vorm van eigenbelang.

De zaak Tom is een roman over de ultieme poging iets voor een ander te betekenen, zonder daarvoor iets terug te willen. Frank Heinen neemt de lezer mee op een verrassende, geestige en vaak ook ontroerende roadtrip die alleen maar slecht kan aflopen.

Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
Uitgeverij De Bezige Bij b.v.
Laatste editie
27 februari 2019
ISBN
9789403104607 , 9789403145501
+Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lees verder
Recensies

Keuze van de redactie
Anne Oerlemans Hebban Recensent

De lezer op het verkeerde been met indrukwekkend slot

door: Anne Oerlemans

Frank Heinen (1985) schrijft columns, verhalen, interviews en artikelen die te lezen zijn in onder andere de Volkskrant, De Morgen, Revisor en HP/De Tijd. Zijn boeken over wielrennen werden lovend ontvangen en in 2009 ontving hij de Hard Gras Prijs voor beste sportjournalistiek. Tien jaar later...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook