Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
De ziel kent geen leeftijd
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 1 4 3 3 1 2 0 1 0

De ziel kent geen leeftijd

5

Gelezen 5 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 4 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie Lijsten 1   Topics 0
In 'De ziel kent geen leeftijd' beschrijft Thomas Moore de verfrissende en optimistische weg van het ouder worden. We hoeven hier niet bang voor te zijn, maar mogen deze weg juist omarmen en verwelkomen. In een tijd waarin het belangrijker dan ooit lijkt om jong te blijven (zowel qua uiterlijk als qua gedragingen) kunnen we vervreemd raken van onszelf. Waar staan we in het leven? Hoe willen we ons leven invulling en vervulling geven? Juist als je ouder wordt, heb je steeds beter antwoord op deze vragen. Maar soms lijkt het wel alsof we daar niet aan toe mogen geven, we moeten koste wat kost 'hip & happening' blijven. Dan liggen oppervlakkigheid en vervlakking op de loer, terwijl ouder worden juist een proces is waarbij we onderscheidender, complexer, vervulder, liefdevoller en meer verbonden worden.

Thema's die Thomas Moore in 'De ziel kent geen leeftijd' aansnijdt zijn onder andere liefde, melancholie, mentorschap, seksualiteit, nieuwe leefvormen en een 'erfenis' nalaten. Een positief boek in een tijd waarin ouder worden vaker als straf wordt gepresenteerd dan als iets waardevols!
+


Genre
Gezondheid & Psychologie
Psychologie algemeen
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
AnkhHermes, Uitgeverij
Eerste editie
19 december 2017
Laatste editie
19 februari 2018
ISBN
9789020214246 , 9789020214253


Boekinformatie wijzigen


Recensies (1)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De ziel kent geen leeftijd

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.