Advertentie

De zon als hij valt

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans   Topics 0
Pols, pols, oog, pols. Een jongen is een jongen en een meisje is een meisje en een jongen. Jij bent een jongen en je moet altijd naar mij toe komen. Elke nacht opnieuw moet jij over het water varen in een half leeggelopen rubberboot en ik moet elke ochtend een vuur ontsteken op het hoogste flatgebouw van mijn stad. Zodat jij iets hebt om op af te varen. Ik ben het meisje dat moet blijven zitten waar ze zit. En jij bent de jongen die de zee probeert leeg te drinken. Allemaal voor de pols, allemaal voor het oog.

Soms zijn de dingen in een verhaal belangrijker dan de personages die ze beheersen. "De zon als hij valt" gaat over de reis die een jongen, een meisje, een oog en een pols afleggen om samen te zijn.

Uitgangspunt voor deze novelle zijn twee historische objecten: het glazen oog dat overbleef na een drone-aanval op terrorist Mokhtar Belmokhtar en de pols van een vrachtwagenchauffeur die werd teruggevonden na een verder allesverwoestende explosie op camping Los Alfaques in Spanje.

Met "De zon als hij valt" maakt Joost Oomen een schitterend prozadebuut, waarin een net zo bijzondere en unieke stem klinkt als in zijn poëzie.
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
53
Uitgeverij
Wintertuin
Laatste editie
25 november 2016
ISBN
9789079571420
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Laurens van den Broek Auteur

Oorspronkelijk en betoverend

door: Laurens van den Broek 1 like
Wanneer je een boek van Joost Oomen in handen weet te krijgen, of het nu poëzie of proza is, weet je dat je op het punt staat om iets volkomen origineels te lezen. Met De zon als hij valt, Oomens eerste novelle en tevens zijn prozadebuut, heeft hij wederom iets oorspronkelijks gemaakt. Alleen de...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook