Advertentie
De zon van de stervenden

De zon van de stervenden

8
Gelezen 5 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 3 Favoriet 0 Recensies 2
Literatuur & Romans   Topics 0
Clochard Rico houdt het in Parijs voor bekeken wanneer zijn maatje Titi in een metrostation sterft. De kou en het zwerversbestaan hebben hem uitgeput. Rico besluit Parijs te verlaten en naar het zuiden te trekken. Als je dan toch moet sterven, dan liever in de zon. Onderweg overdenkt Rico de mislukkingen in zijn leven. Zijn scheiding en stukgelopen liefdes, zijn zoon Julien, die hij niet meer mag zien. Hij bedenkt hoe hij van het ene in het andere is gerold en uiteindelijk op straat is beland. Een positieve noot zijn zijn zoete herinneringen aan zijn allereerste geliefde, Léa. Zou hij haar terugvinden in Marseille? Blijft er nog iets over van die mooie herinneringen aan de voet van de vuurtoren van Marseille? Op weg van Parijs via Avignon naar Marseille ontmoet Rico meerdere verloren zielen, verslagen door het leven. Zelf blijft hij doorgaan, tot hij in Marseille arriveert.

Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Oorspronkelijke titel
Le soleil des mourants
Vertaald door
Marijke Schols
Uitgeverij
De Geus Spanning
Laatste editie
15 april 2009
ISBN
9789044512182
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Keuze van de redactie

Meer ontroering dan thriller

door: Cees van Rhienen 1 like
Jean-Claude Izzo is vooral bekend om zijn Marseille-trilogie. Drie verhalen die zich afspelen in Marseille met de politie-inspecteur Fabio Montale in de hoofdrol. Hiermee is tevens de stad genoemd waarvoor Izzo een grote voorliefde had.
De op 20 juni 1945 geboren auteur heeft de strijd tegen...

Recensie De zon van de stervenden

door: Sonja Star-de Vries 1 like
Uitgeverij de Geus geeft dit boek het etiket spanning. Zelf vind ik dit niet echt kloppen en vind het meer een psychologische roman maar dan wel een hele goede roman die heel goed in elkaar zit. Jean-Claude Izzo heeft een fijne schrijfstijl die lekker weg leest. In het eerste gedeelte leer je...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook