Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
De Zwarte Kat in de Kunst
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

De zwarte kat in de kunst

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 9 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0

DUIVEL OF DIVA? GELIEFD, GEHAAT, VERGUISD, VEREERD.

Over de kat in het algemeen in de kunst bestaan diverse publicaties, maar de zwarte kat als zelfstandig thema in de kunstgeschiedenis is niet eerder beschreven. Het dier neemt een bijzondere positie in; als personificatie van de duivel, icoon van de art deco, embleem van erotiek, motief in horrorverhalen en verbeelding van de jazzmuziek.
Wat is de betekenis van de zwarte kat in de kunst – en in de geschiedenis – door de eeuwen heen? Bestudering van dit thema leidt tot nieuwe inzichten. Grote namen in de kunstgeschiedenis laten verrassende werken zien waarin de kat een intrigerende rol speelt. De zoektocht leidt ook naar kunstenaars die minder bekend zijn, maar hun werken zeker niet minder verrassend.

Kunsthistorica Elisabeth Eyl begon enkele jaren geleden met het verzamelen van afbeeldingen van de zwarte kat in uiteenlopende kunstvormen. Haar verzameling omvat inmiddels bijna tienduizend afbeeldingen en biedt een fantastisch uitgangspunt voor een uitgave. Ze maakte voor dit boek een fraaie selectie en schreef er een prachtig (kunst)historisch verhaal bij.

+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
240
Uitgeverij
Uitgeverij Lias B.V.
Eerste editie
30 januari 2023
Laatste editie
30 januari 2023
ISBN
9789088031250


Boekinformatie wijzigenReacties op: De zwarte kat in de kunst

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken