Advertentie

Deals en dodenlijstjes

10

Gelezen 10 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 47 Favoriet 1 Recensies 0
Thrillers & Spanning Artikelen 4 Spots 1   Topics 0

Getuigen zijn onmisbaar in het strafrecht. Als de zussen Sonja en Astrid Holleeder hun mond hadden gehouden, stond hun broer Willem niet terecht voor moord. En de ontboezemingen van de kroongetuigen Peter La Serpe en Fred Ros vormen het hart van het grootste Nederlandse liquidatieproces ooit. Maar hoe krijgt justitie de 'collega's' en familieleden van notoire criminelen of toevallige toeschouwers van een misdrijf zo ver om hun verhaal te doen?

Het team Criminele inlichtingen - de 'Sectie Stiekem' van de politie - speelt een belangrijke rol bij het 'hengelen' naar getuigen. Wie informatie heeft over een misdaad, kan bij hen anoniem zijn kennis spuien. Ook zoeken de 'politiespionnen' zelf actief contact met criminelen van wie ze weten dat zij gevaar lopen of zelfs op een dodenlijst staan. In ruil voor hun belastende kennis biedt justitie hun bescherming. Soms leidt dat voor getuigen tot een volledig nieuw leven buiten Nederland.
Maar hoe eerlijk opereert de overheid? is de 'waarheid' te koop in ruil voor een luxeleven op een palmenstrand? En hoe solide zijn die toezeggingen?

In Deals en dodenlijstjes duikt Marian Husken in de schimmige wereld van getuigenbescherming. 'Dit verraad wordt mij nooit vergeven.'

+


Genre
Mens & Maatschappij
True crime
Mens en maatschappij algemeen
Aantal pagina’s
256
Uitgeverij
Balans, Uitgeverij
Eerste editie
08 januari 2018
Laatste editie
08 januari 2018
ISBN
9789460037917 , 9789460037924 , 9789463622776


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Deals en dodenlijstjes

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken