Advertentie
Denken en doen. Een leven in spiritualiteit

Denken en doen

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
De nieuwe missionaris Jeanne Devos deelt haar waarden en drijfveren in haar strijd om gerechtigheid.

Jeanne Devos leerde anders om te gaan met missie en ontwikkelingswerk, met armoede, pijn, succes en mislukking.

Ik word missionaris in India, zei Jeanne op haar twaalfde. Daar werd meewarig om geglimlacht. Maar het verlangen bleef…

Ja, ik wil mensen bekeren tot een waardige behandeling van kinderen en vrouwen in huisarbeid, zodat geen mens meer in slavernij moet leven.

Tussen beide uitspraken ligt ruim veertig jaar leven en werken in India. Ze hebben de Vlaams-Brabantse zuster Jeanne Devos anders leren omgaan met missie en ontwikkelingswerk, met armoede, pijn, succes en mislukking.

Het beste doen voor mensen, vertrekkend vanuit hun waardigheid en creativiteit, is de rode draad door haar leven. Uit de scholierengroepen die ze in Madras opstart, groeit een jongerenbeweging, die zich onvoorwaardelijk inzet bij rampen. In Bombay onderneemt ze acties om huisarbeidsters te bevrijden, samen te brengen en te vormen. Samen met hen vecht ze voor een structurele verbetering van hun lot.

JEANNE DEVOS staat met beide voeten in de ‘modder’: ze is het voorbeeld van de nieuwe missionaris. Dit boek over haar drijfveren, spiritualiteit en waarden is geschreven op basis gesprekken die Jeanne Devos voerde met journaliste Ria Goris en Agnes Pas, voorzitster van Broederlijk Delen. Een uitnodiging om net als zij volledig te leven.

Aantal pagina’s
151
Uitgeverij
Davidsfonds
Laatste editie
03 april 2007
ISBN
9789058264565
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker