True Crime Deventer moordzaak
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 4 4 13 3 4 2 2 1 0

De Deventer moordzaak

23

Gelezen 29 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 10 Favoriet 0 Recensies 2
Thrillers & Spanning Newsroom 1 Lijsten 1 Spots 1   Topics 0

Als op 25 september 1999 de politie het vermoorde lichaam van de weduwe vindt, is ze waarschijnlijk al twee dagen dood. Waarschijnlijk, want zoals over alles in de Deventer moordzaak wordt zelfs over het tijdstip van de moord nog volop gespeculeerd. Een dag later wordt een mes gevonden. Na een geurproef met een politiehond wordt fiscaal jurist Ernest Louwes, de executeur-testamentair van de weduwe, al snel als de dader aangewezen. Hij krijgt twaalf jaar cel. Toch is het justitie en rechters nooit gelukt om zijn motief aan te tonen, waarmee speculaties over zijn onschuld altijd zijn gebleven.

In De Deventer moordzaak toont onderzoeksjournalist Bas Haan op vakkundige wijze aan waar alle speculaties vandaan komen. Hij laat zien dat niet alleen de gebeurtenissen voorafgaand aan de moord en tijdens het politieonderzoek bol staan van intriges, persoonlijke vetes en leugens, maar dat dat ook geldt voor de jarenlange juridische en publicitaire strijd achter de schermen. Achter alle nieuwe technische en tactische onderzoeken in deze zaak, de daaruit voortvloeiende rechtszaken, en de honderden krantenartikelen en tv-uitzendingen gaat een werkelijkheid schuil van manipulaties en zelfs chantagepogingen.

+


Genre
Thrillers & Spanning
Spannende boeken algemeen
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
Eerste editie
30 januari 2009
Laatste editie
30 januari 2009
ISBN
9789046805046 , 9789046816936


Boekinformatie wijzigen


Recensies (2)

Keuze van de redactie

Gedegen journalistiek werk

door: Jannelies Smit 1 like
Eigenlijk is het heel moeilijk om sterren toe te bedelen aan een true crime boek. Wat er gebeurt is staat al vast en het ligt aan het vakmanschap van de auteur om alles netjes op een rijtje te zetten en toegankelijk te maken voor de lezer. Dit geldt zeker als een bepaalde zaak meerdere jaren in...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De Deventer moordzaak

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken