Advertentie
Deze dag, een leven
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 5 4 5 3 4 2 1 1 0
Volkskrant:

Deze dag, een leven

15

Gelezen 17 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 8 Favoriet 2 Recensies 0
Non-fictie Spots 1   Topics 0

'Ik vind dat je elke dag moet beginnen met het idee dat het de enige dag is die je hebt. "Deze dag, een leven".'

Meer dan zeventig jaar geleden begon Astrid Lindgren haar buitengewone carrière als schrijver. Na Pippi Langkous volgden nog vele boeken die een revolutie in de jeugdliteratuur teweegbrachten - en de auteur in een levende legende veranderden.

Tot aan haar overlijden in 2002 stond ze bekend als een toegewijde vrouw, die zich inzette voor vrede, gerechtigheid en kinderrechten. Jens Andersen blikt in deze eerste uitvoerige biografie na de dood van Astrid Lindgren achter de façade van het wereldwijde succes. Jarenlang bestudeerde hij ongepubliceerde bronnen, en daardoor komt er niet alleen een auteur aan het woord die met haar boeken miljoenen kinderen gelukkig heeft gemaakt, maar die ook eenzaamheid en verdriet kende en een leven lang geplaagd werd door schuldgevoel omdat ze haar buitenechtelijke zoon bij pleegouders moest onderbrengen. Tegelijkertijd vertelt Jens Andersen het verhaal van de modernisering - waarmee Astrid Lindgren, die getuige was van de 20e eeuw en die ook actief hielp vorm te geven, een bewonderenswaardig icoon van haar tijd wordt.

+


Genre
Literaire non-fictie
Biografieen literaire auteurs
Aantal pagina’s
448
Uitgeverij
Ploegsma
Eerste editie
12 oktober 2016
Laatste editie
23 november 2016
ISBN
9789021676548


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Deze dag, een leven

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken