Advertentie
Die je niet ziet

Die je niet ziet

97
Gelezen 123 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 36 Favoriet 2 Recensies 7
Thrillers & Spanning Lijsten 1 Spots 2 Top25's 1   Topics 0

Het Zweedse vakantie-eiland Gotland bereidt zich voor op de zomer. Helena en Per hebben vrienden uitgenodigd voor een feest, maar de avond eindigt met een bittere ruzie. Tegen zonsopgang maakt Helena een wandeling langs het strand. In de dichte mist kan ze bijna geen hand voor ogen zien. Een paar uur later wordt haar lijk gevonden. Ze is met een bijl dood gehakt. Haar hond ligt naast haar, met afgehouwen kop. Alles wijst op een ‘crime passionel’. Per wordt gearresteerd door hoofdcommissaris Anders Knutas. Maar als er op het kerkhof van Visny opnieuw een vermoorde vrouw gevonden wordt, vermoedt Knutas dat hij te maken heeft met een seriemoordenaar. Onder druk van de politiek en met een cameraploeg in zijn kielzog moet hij proberen aanknopingspunten te vinden voor zijn onderzoek.

Genre
Thrillers & Spanning
Oorspronkelijke titel
Den du inte ser
Serie
Anders Knutas (1)
Vertaald door
Neeltje Wiersma N. Wiersma
Uitgeverij
A.W. Bruna Uitgevers B.V.
Laatste editie
24 juli 2009
ISBN
9789056721329 , 9789022996232 , 9789046113080
+Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Andere media

VN:

Door lezers

Thriller Café / Spanning op het eiland
15 juni 2018 21 reacties
Thriller Café / Begin jij ook graag bij het begin?
16 maart 2018 23 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lees verder
Hebban recensie

Keurmerk

door Ine Jacet op 03-07-2005

Die je niet ziet speelt zich af in Gotland, een Zweeds vakantie-eiland. Het is bijna zomer en Helena en Per geven een etentje voor vrienden.
Helena maakt de volgende dag in de vroege ochtend een wandeling met haar hond langs het strand. Ze keert niet terug en later blijkt dat ze met een bijl is vermoord. Ook de hond is dood, zijn kop is afgehakt. Ontzetting alom op het vreedzame en rustige...

Lezersrecensies (6)

Mooi eerste deel van de serie

door: elinevandm 1 like
‘Die je niet ziet’ van Mari Jungstedt belandde op mijn ‘mustread’ lijstje gezien de korte inhoud me wel aansprak. Een vrouw die na een ruzie dood wordt aangetroffen en het feit dat er nadien nog moorden gepleegd worden, ik was nieuwsgierig geworden naar Jungstedt’ verhaal. Het boek is...
ebook

Lekker leesbaar

door: Cor Sica 1 like
Prima boek. Lekker leesbaar. Niet echt ingewikkeld. Niet langdradig. Karakters worden niet echt uitgediept. Maar lekker boek voor tussendoor waar je niet te veel bij na hoeft te denken.

Doorsnee thriller

door: Dolinda 1 like
De sfeer en landschapsbeschrijvingen van het eiland Gotland (Zweden) zijn goed getroffen. De personages en hun karakters  blijven oppervlakkig en nauwelijks uitgediept. Ondanks gruwelijke taferelen wordt het nooit echt spannend. De identiteit van de moordenaar zie je al van verre aankomen. De...

Een spannende boek

door: Leentje Adriaensen 1 like
Een spannende boek hoe iemand die gepest werd het zijn leven mee heeft gedragen. Waarna hij zint op wraak en deze vrouwen bewerkt met een bijl. Een spannende zoek tocht naar de dader en naar wat de vrouwen met elkaar gemeen hebben. Waarom net deze vrouwen worden uit gekozen. Het lijkt of ze...

door: Ingrid Verschelling 1 like
Die je niet ziet is het debuut van Mari Jungstedt. Ik had al kennis gemaakt met commissaris Anders Knutas in een ander deel: Bittere vrucht. Nu ik vanaf deel 1 begonnen ben, weet ik ook hoe journalist Johan Berg Emma heeft ontmoet. In Bittere vrucht is hij met haar getrouwd.

Op het eiland Gotland...

Recensie Die je niet ziet

door: mem 1 like
Het duurde even voor ik in het verhaal zat,maar dan wilde ik het ook wel zo snel mogelijk uit lezen! Tot het laatste was het voor mij niet duidelijk wie de dader was,maar dat maakte het juist de moeite waard! Volgende boeken van Jungstedt zal ik zeker lezen.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook