Advertentie
De dood in Venetie en andere verhalen

De dood in Venetië en andere verhalen

46
Gelezen 60 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 28 Favoriet 5 Recensies 2
Literatuur & Romans Top25's 2   Topics 0
‘Het ernstigste wat ik sinds De Buddenbrooks geschreven heb,’ zei Thomas Mann over De dood in Venetië (1912). Het ernstigste, dat betekent bij Mann altijd: hier gaat het over hemzelf. Hoofdpersoon in deze novelle is de schrijver Gustav von Aschenbach, wiens indrukwekkende literaire productie gebaseerd is op een leven van Pruisische discipline en ascese. Hij raakt geheel uit balans als hij in Venetië de beeldschone Poolse jongen Tadzio ontmoet. Terwijl de stad wordt geteisterd door een cholera-epidemie raakt Von Aschenbach volledig in de ban van de jongen, in wie hij Eros verpersoonlijkt ziet. Een geval van knapenliefde bij een ouder wordende kunstenaar, somber-ironisch en doortrokken van de dood. De vertaling van De dood in Venetië werd voor deze editie geheel herzien door Hans Hom.

Deze uitgave bevat tevens de vroege kunstenaarsnovelle Tristan (1903), het Indische sprookje 'De verwisselde hoofden' (1940) en 'De wet', een verhaal over Mozes dat in 1943 in New York verscheen in de bundel The Ten Commandments. Ten Short Novels of Hitler’s War against the Moral Code.

Met een uitgebreid nawoord van Guido Snel.
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
H. Hom Pé Hawinkels
Uitgeverij
Uitgeverij De Arbeiderspers B.V.
Laatste editie
14 maart 2019
ISBN
9789025305802 , 9789025351861 , 9789025334017 , 9789029567633 , ...
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (2)

Vier novellen van de Tovenaar

door: maxima 1 like
De vier novellen in deze bundel omspannen een groot deel van de creatieve periode van Thomas Mann. Het verhaal Tristan speelt zich af in een...

De dood in Venetië

door: Bert van Brakel 1 like

Ik had geen idee waarover deze novelle ging, had alleen ooit gelezen dat het een meesterwerk was. Overpeizingen van Mann over het kunstenaarschap en een homo-erotisch boek, waarin de hoofdpersoon gevoelens krijgt voor een 14 jaar oude jongen en daarmee worstelt. Niet mijn ding, wie er...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook