Meer dan 4,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Drie dagen in augustus

In Drie dagen in augustus neemt auteur Anne Stern de lezer mee naar een chocolaterie in vooroorlogs Berlijn. Het is augustus, 1936, de Olympische Spelen zijn gaande in een nationaalsocialistisch Berlijn en de spanningen lopen hoog op. Maar Elfie vindt rust in haar werk bij chocolaterie Sawade. Puur geluk verkoopt ze daar, in de vorm van nougat, pralines en zachte marsepein. Elfie en haar buren aan de Unter den Linden proberen om er in deze roerige tijden voor elkaar te zijn.
Als Elfie weer eens chocolade langsbrengt bij de oude Madame Conte, ontdekt ze het verhaal van een bijzondere bonbon en een verboden liefde. Want wie is toch die dame die op een van de wikkels van de chocolaterie prijkt? En kan Elfie zelf iets leren van de lust waarmee de oude dame nog steeds haar dagen vult?
Anne Stern weet op innemende wijze het bestaan van op het eerste gezicht gewone burgers, in het tijdsbestek van drie dagen, tot leven te brengen. Het resultaat is een schitterende roman over hoop en de kleine geneugten van het leven, waarbij je op elke pagina de chocolade bijna proeft.
Toon details

Recensies (1)

Schrijf een recensie

Is Drie dagen in augustus het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

De nieuwe, betoverende roman van Cristina Caboni! In Het honingpad vindt Alice zichzelf tijdens de zoektocht naar haar familiegeschiedenis.

De Hebban Debuutprijs 2023 is gewonnen door Forugh Karimi met haar debuutroman De moeders van Mahipar. Een wrang, maar vooral heel liefdevol verhaal over de band tussen moeder en zoon.

Als allereerste Hebban Boek van de Maand is de weergaloze roman Alles wat had kunnen zijn van de Nigeriaanse schrijfster Ayọ̀bámi Adébáyọ̀ gekozen door het Hebban Panel. Laat dit boek je uitdagen.

Reageren op Drie dagen in augustus

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.