Advertentie
9200000102248732

Droomplanten

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 1
  Topics 0

De eerste editie van het boek Droomplanten in 1990 viel samen met het begin van een revolutie op het gebied van tuin- en landschapsarchitectuur. Tuinontwerpers Piet Oudolf en Henk Gerritsen stelden een boek samen waarin zij een nieuwe generatie vaste planten voor privétuinen en openbare ruimten beschreven. Sterke planten en grassen met een natuurlijker uitstraling, subtielere kleuren en een meer uitgesproken textuur en vorm waardoor ze ook na de bloei aantrekkelijk blijven.
Inmiddels heeft deze stijl van ontwerpen en beplanten, bekend geworden onder de naam 'The New Perennial Movement', de wereld veroverd en is Piet Oudolf uitgegroeid tot een wereldberoemd en veelgevraagd ontwerper.
De nieuwe editie van dit klassieke boek is aangepast aan deze tijd en bevat een groot aantal nieuwe planten en grassen, voorbeelden van plantcombinaties, praktische informatie, en veel schitterende, inspirerende foto's. Voor liefhebbers van Oudolfs stijl van beplanten biedt het boek inzicht in de bouwstenen van deze manier van beplanten. Tegelijkertijd is het de ultieme gids om ook in eigen tuin dezelfde sfeer te bereiken.

Aantal pagina’s
288
Uitgeverij
NBC-Hélène Lesger Books
Laatste editie
01 september 2019
ISBN
9789082683646
+

Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door VM van Erp - van Dijk
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 22,50
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Hebban recensie

    Silvia Arntz VIP Club

Een boek vol tuinplanten

door Silvia Arntz op 28-10-2019

Hij ontwierp tuinen over de hele wereld, waarvan de High Line in New York wellicht de meest prestigieuze is. De Nederlander Piet Oudolf (1944) is een icoon in de wereld van tuinarchitectuur. Samen met Henk Gerritsen (1948 – 2008) was hij de grondlegger van de Dutch Wave, een filosofie over de omgang met natuur in de tuin, gebaseerd op ecologische principes.  

Henk Gerritsen was eveneens een...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook