Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Duinwyck
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

Duinwyck

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Al negentig jaar staat er aan de Van Alkemadelaan in ‘s-Gravenhage een markant flatgebouw, waarop boven de luifel van het bordes de naam Duinwyck prijkt. Vele Hagenaars kennen dit gebouw met zijn karakteristieke toren en ook vele bezoekers van de stad zijn er niet zonder het op te merken aan voorbijgereden. Immers: de Van Alkemadelaan is vanouds de toegangsweg naar de badplaats Scheveningen.
Generaties Hagenaars hebben in deze flat gewoond; velen hebben goede herinneringen aan het voormalige restaurant dat op de begane grond was gevestigd, omdat zij daar iets te vieren hadden.
Dit boek is geschreven vanwege het 90-jarige bestaan en is bestemd voor de bewoners van Duinwyck én iedereen die in stad, architectuur en geschiedenis belang stelt. Net zoals in de voorgaande editie uit 2010 – is er vooral aandacht voor het idee van het woonhotel; een luxe flatgebouw met voorzieningen op goed niveau, eigenlijk een soort serviceflat avant la lettre.
De huidige hardcover uitgave is uitgebreider en opnieuw vormgegeven in een groter formaat met meer plaats voor foto’s. En natuurlijk geactualiseerd tot en met einde 2022.
+


Genre
Geschiedenis & Politiek
Regionale stadsgeschiedenis
Aantal pagina’s
128
Uitgeverij
Nieuwe Haagsche B.V., Uitgeverij De
Eerste editie
05 december 2022
Laatste editie
05 december 2022
ISBN
9789460101113


Boekinformatie wijzigenReacties op: Duinwyck

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken