Advertentie
Dun ijs

Dun ijs

2
Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 3 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans   Topics 0
Als cardiologe Jonne van der Veen op zaterdag het congresgebouw binnenstapt is ze ervan overtuigd dat dit een succesvolle internationale bijeenkomst zal worden. Ze heeft zich al jaren staande gehouden in de mannenwereld van de cardiologie en verwacht dit jaar met steun van haar vrouwelijke collega’s een plaats in de top van de Europese beroepsvereniging te veroveren. Als de verhoudingen in het machtsbolwerk gaan verschuiven, moet Jonne een aantal keuzes maken en komen vriendschappen, ambities, loyaliteit en het verlangen naar geborgenheid op gespannen voet met elkaar te staan.

Tiny Jaarsma (1964) is hoogleraar verplegingswetenschap aan de Universiteit van Linköping (Zweden) en de Universiteit van Utrecht. Ze schrijft wetenschappelijke artikelen, hoofdstukken in boeken voor zorgprofessionals en was redacteur van het boek Zorg rondom hartfalen (2015). Ze geeft lezingen in binnen- en buitenland. In 2010 emigreerde ze met haar gezin naar Zweden (Linköping) om daar haar wetenschappelijke carrière voort te zetten.

Dun ijs is haar eerste roman en geeft een onthullende en soms hilarische inkijk in de wereld van een vrouw aan de top van de medische wetenschap.
Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
239
Uitgeverij
Uitgeverij Blooming
Laatste editie
07 april 2020
ISBN
9789082998962 , 9789082998931
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Een prachtig debuut

door: gerda59 1 like
De roman "dun ijs" vertelt het verhaal van Jonne van der Veen, cardiologe. Hoe zij zich als vrouw staande houdt in de wereld van de medische wetenschap. Haar ambities, haar kwetsbaarheden, haar missie. Een glazen plafond wat zichtbaar gemaakt wordt. Het knappe van de schrijfster is dat het ...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook