Advertentie
Een ambacht aan de Rijnmond

Een ambacht aan de Rijnmond

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
In 'Een ambacht aan de Rijnmond' presenteert Dik Parlevliet de synthese van bijna dertig jaar historisch en geografisch onderzoek naar het ambacht Valkenburg, zoals Katwijk en Valkenburg in de middeleeuwen samen genoemd werden. Aan de hand van zijn reeds in delen verschenen 'Historische Atlas van Katwijk en Valkenburg', de bestaande vakliteratuur, herziene gegevens betreffende de hof Valkenburg en ten slotte nieuwe archeologische en geologische gegevens, trekt Parlevliet nieuwe conclusies over Katwijk en Valkenburg in de middeleeuwen.
Het boek is geschreven voor een breed publiek: Katwijkers die meer willen weten over de vroege geschiedenis van hun woonplaats, voor lokale historici die het onderzoek willen voortzetten en Hollandse historici met interesse in vroegmiddeleeuwse onderwerpen aan de Rijnmond, waarbij een zekere voorkennis verwacht wordt.
De historische atlassen en kaarten die ten grondslag aan dit boek liggen, zijn vrij te downloaden van www.historievankatwijk.nl/atlas
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
116
Uitgeverij
Mijnbestseller.nl
Laatste editie
27 november 2019
ISBN
9789463981309
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic