Een broer van ijs
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 2 4 3 3 3 2 0 1 0

Een broer van ijs

8

Gelezen 10 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 12 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans Lijsten 2   Topics 0

Ze heeft een diepe fascinatie voor ijs en voor de poolgebieden, voor de uitgestrektheid, de ongereptheid en het leven onder extreme omstandigheden. Maar vooral voor de epische ontdekkingsreizen naar deze uiterste punten van de aarde. De weidse ijsvlakten doen haar denken aan thuis. Waar haar broer alleen het topje van de ijsberg laat zien, niet de bevroren diepten daaronder.

Waar de familiebanden koud zijn. Waar altijd een ijzige stilte hangt. Net als de oude poolreizigers gaat de verteller op expeditie, in de hoop haar familie, de liefde en zichzelf te vinden. De arctische omgeving laat zich echter niet zomaar bedwingen.

Alicia Kopf weet precies wat ze doet; ze schrijft trefzeker en analyseert scherp. Ze toont hoe geïsoleerd je je kunt voelen in een gezin, maar weet tegelijkertijd lichtvoetig te blijven en de pracht van extreme natuur te openbaren.

Een broer van ijs is een rauwe ideeënroman, met een overtuigende eigenheid.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
256
Uitgeverij
Harpercollins
Eerste editie
07 november 2017
Laatste editie
20 november 2017
ISBN
9789402700237 , 9789402753714
Boekinformatie wijzigen


Recensies (1)

Keuze van de redactie
Guy Doms Hebban Recensent

IJzige en ingewikkelde roman, op zoek naar warmte

door: Guy Doms

Ze heet Imma Ávalos Marquès (1982), de Spaanse - of beter nog: Catalaanse - auteur, die tevens beeldend kunstenaar en videomaker is. Ze koos evenwel voor Alicia Kopf als ‘artiestennaam’. Haar debuutroman Een broer van ijs werd in Spanje bekroond met verschillende prijzen. Mooi vertaald uit het...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Een broer van ijs

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.